2013. október 9., szerda

Joghurtos-zsályás tökfőzelék

Egy újabb nagyon egészséges, nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom étel. Maximum fél óra, de akkor abban a mosogatás is benne van...
Egy szelet teljes kiörlésű kenyérrel/zsemlével tökéletes ebéd!

Hozzávalók:
  • 1 kisebb méretű tök
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 ek. fehérborecet (10%-os ételecettel is helyettesíthető)
  • 350 g natúr jogurt (nálam laktózmentes)
  • 1 tk. szárított zsálya
  • bors
  • olívaolaj
Elkészítése:

A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, egy kanál segítségével kikapargatjuk a közepét, majd legyaluljuk/reszeljük. 
A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd kevés olívaolajon elkezdjük párolni. Amikor már üveges a hagyma, akkor hozzáadjuk a tököt is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zsályát és majdnem teljesen puhára főzzük.
Ezután hozzáadjuk a joghurtot és az ecetet is, és addig főzzük, amíg a tök teljesen megfő.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése