Hozzávalók:
- 215 g zabkeksz (Győri natúr zabfalatok)
- 6 dkg olvasztott vaj
- 75 dkg szobahőmérsékletű mascarpone
- 20 dkg tejföl
- 15 dkg porcukor
- 1 csg bourbon vaníliás cukor
- 3 dkg étkezési keményítő
- 4 tojás
- 1 citrom héja
- 50 dkg fagyasztott málna
A sütőt előmelegítjük 180° C fokra. Egy kb. 28 cm átmérőjű tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral.
A kekszet jó alaposan összeaprítjuk (én géppel ledaráltam), majd az olvasztott vajjal összedolgozzuk, és szépen egyenletesen a tortaforma aljába nyomogatjuk. 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. (A sütőt ne kapcsoljuk ki!)
A szobahőmérsékletű mascarponét - egy kézi habverő segítségével - kikeverjük a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, és a kétféle cukorral. Ezután robotgépre váltunk és egyesével hozzáadjuk a tojásokat is. Végül a krémhez fokozatosan hozzáadjuk a keményítőt is, ezzel is jó alaposan összedolgozzuk.
Az elkészült krémet a kekszes alapra öntjük, szépen elegyengetjük.
Visszatesszük a sütőbe a tortánkat és kb. 1 órán át sütőpapírral lefedve sütjük, majd vissza vesszük 160 ° C fokra a sütő hőmérsékletét és addig sütjük a tortát, amíg már csak éppen, hogy mozog a közepe!
A sütőformában hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni!
Végezetül a felengedett málnával beborítjuk a torta tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése