2013. április 8., hétfő

Borsós-gombás-szezámos spagetti

Rá vagyok kattanva  a zöldségekre... 
Alig várom már, hogy a piacokat elárasszák a szebbnél-szebb és finomabbnál-finomabb zsenge tavaszi zöldségek!
Addig is itt egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető zöldséges tészta, amihez csupán néhány hozzávaló kell és még a mélyhűtött borsót is fogyaszthatjuk vele...


 Hozzávalók:
  • 50 dkg friss csiperke gomba
  • 20 dkg borsó (fagyasztott)
  • 2 ek. szezámmag
  • 4 ek. szójaszósz
  • spagetti tészta (nálam teljes kiörlésű)
  • bors
  • olívaolaj
Elkészítése:

A gombát megpucoljuk (nem kötelező, de akkor viszont jó alaposan mossuk meg), és nagyobb kockákra vágjuk.
Kevés olívaolajon elkezdjük a gombát pirítani, majd hozzáadjuk a zöldborsót is. Amikor már vizet/levet eresztettek, akkor megsózzuk és megborsozzuk őket.
Miután a levük teljesen elfőtt, akkor hozzáadjuk a szójaszószt is. Félrehúzzuk a tűzről.
Feltesszük a tésztát főni, és ezidő alatt egy másik serpenyőben kicsit megpirítjuk a szezámmagot. 
A megfőtt tésztát (miután leszűrtük) a pirított szezámmaggal együtt jó alaposan összeforgatjuk a gombás-zöldborsós keverékünkkel és egy egy kicsit még pirítjuk az egészet.
Tálaláskor - ízlés szerint - adhatunk hozzá reszelt parmezánt is. Nagyon finom úgy is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése