Rá vagyok kattanva a zöldségekre...
Alig várom már, hogy a piacokat elárasszák a szebbnél-szebb és finomabbnál-finomabb zsenge tavaszi zöldségek!
Addig is itt egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető zöldséges tészta, amihez csupán néhány hozzávaló kell és még a mélyhűtött borsót is fogyaszthatjuk vele...
- 50 dkg friss csiperke gomba
- 20 dkg borsó (fagyasztott)
- 2 ek. szezámmag
- 4 ek. szójaszósz
- spagetti tészta (nálam teljes kiörlésű)
- só
- bors
- olívaolaj
A gombát megpucoljuk (nem kötelező, de akkor viszont jó alaposan mossuk meg), és nagyobb kockákra vágjuk.
Kevés olívaolajon elkezdjük a gombát pirítani, majd hozzáadjuk a zöldborsót is. Amikor már vizet/levet eresztettek, akkor megsózzuk és megborsozzuk őket.
Miután a levük teljesen elfőtt, akkor hozzáadjuk a szójaszószt is. Félrehúzzuk a tűzről.
Feltesszük a tésztát főni, és ezidő alatt egy másik serpenyőben kicsit megpirítjuk a szezámmagot.
A megfőtt tésztát (miután leszűrtük) a pirított szezámmaggal együtt jó alaposan összeforgatjuk a gombás-zöldborsós keverékünkkel és egy egy kicsit még pirítjuk az egészet.
Tálaláskor - ízlés szerint - adhatunk hozzá reszelt parmezánt is. Nagyon finom úgy is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése