2013. április 5., péntek

Diós graham kekszek...

Mivel a boltban nem, vagy csak nagyon drágán lehet kapni olyan kekszet, ami egy fogyókúrás/egészséges életmódba is belefér és még finom is, ezért elhatároztam, hogy inkább csinálok magamnak...
Természetesen ezt sem fogom tucat szám tömni a számba, de egy pohár natúr joghurttal és egy kis friss gyümölccsel tökéletes, egészésges reggeli válhat belőle.





Hozzávalók:
  • 15 dkg graham liszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • kb. 3 ek. méz
  • egy csipet só
  • dió a tetejére
Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a zabpehellyel és a sóval. Hozzáadjuk a tojást, a mézet és a vajat és jó alaposan összedolgozzuk. Cipót formálunk a tésztából és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Előmelegítjük a sütőt 200 ° C fokra. 
A tésztát kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra és tetszőleges méretben és formában kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és mindegyiknek a tetejébe jó alaposan belenyomkodjuk a diót.
Kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése