Mivel a mélyhűtőmben akadt egy kis meggy és szilva is, gondoltam felhasználom őket egy finom és egészséges gyümölcsös rétesbe...
Aki ragaszkodik a hagyományosabb és édesebb ízekhez, az természetesen adhat a töltelékhez cukrot és a teljes kiörlésű réteslapok helyett használja a hagyományos réteslapokat.
Nálam viszont szempont, hogy minél kevesebb, sőt lehetőleg inkább ne is legyen cukor az ételben. Nem mellesleg törekszem arra is, hogy inkább a teljes kiörlésű lisztettel készült ételeket részesítsem előnyben.
Hozzávalók:
- 1 csg teljes kiörlésű réteslap (200 g)
- kb. 15 dkg meggy
- kb. 15 dkg szilva
- 4-5 ek. zsemlemorzsa (nálam házi)
- 1-2 tk fahéj
- víz
- olaj a lekenéshez
Amennyiben fagyasztott gyümölcsökkel dolgozunk, akkor azokat először is hagyjuk felengedni.
Miután kiolvadtak a felesleges levet öntsük le róluk. A szilvákat vágjuk félbe, majd keverjük össze a meggyel.
Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, hogy a maradék levet is felszívja. Majd keverjük bele a fahéjat is.
A réteslapokat vízzel lekenjük és egymásra helyezzük. (Én 3 db réteslapot használtam egy réteshez.)
Rákenjük a töltelék felét, majd két oldalt behajtjuk és feltekerjük a lapokat.
Egy nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe rakjuk őket, végül a tetejüket is lekenjük nagyon kevés olajjal.
200 ° C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése