Annak ellenére, hogy én nem eszem szénhidrátos ételeket, másoknak nagyon szívesen készítek finomságokat, például omlós kiflicskéket...
Felmerülhet a kérdés, hogy akkor honnan tudom, hogy valóban finomak-e az elkészített ételek?!
De! Amikor látom, hogy valaki jóÍzűen, szó szerint csak úgy szippantja magába az ételt, akkor az nekem pont elég!
Hozzávalók (48 db kiflihez)
- a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg Rama
- 15 dkg zsír (nálam sertés)
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 2 tojás sárgája
- 1 kk. só
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 kk. krsitálycukor
- tojásfehérje
- szezámmag
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk.
Miután az élesztő felfutott összekeverjük a többi hozzávalóval és jó alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
A pihentetés után mégegyszer átdolgozzuk a tésztát, és 6 egyenlő cipóra szétosztjuk.
Lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk a cipókat, majd egy kés segítségével 8 db cikkre osztjuk fel.
A cikkeket feltekerjük, kilfikké formázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. A tetejüket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, végül megszórjuk őket a szezámaggal.
200 ° C fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése