2013. június 2., vasárnap

Omlós sajtos-szezámos kiflik

Annak ellenére, hogy én nem eszem szénhidrátos ételeket, másoknak nagyon szívesen készítek finomságokat, például omlós kiflicskéket... 
Felmerülhet a kérdés, hogy akkor honnan tudom, hogy valóban finomak-e az elkészített ételek?! 
De! Amikor látom, hogy valaki jóÍzűen, szó szerint csak úgy szippantja magába az ételt, akkor az nekem pont elég!


Hozzávalók (48 db kiflihez)

- a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg Rama
  • 15 dkg zsír (nálam sertés)
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kk. só
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk. krsitálycukor
- a tetejére:
  • tojásfehérje 
  • szezámmag
Elkészítése:

Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk.
Miután az élesztő felfutott összekeverjük a többi hozzávalóval és jó alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd  2 órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
A pihentetés után mégegyszer átdolgozzuk a tésztát, és 6 egyenlő cipóra szétosztjuk.
Lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk a cipókat, majd egy kés segítségével 8 db cikkre osztjuk fel. 
A cikkeket feltekerjük, kilfikké formázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. A tetejüket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, végül megszórjuk őket a szezámaggal.
200 ° C fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése