2013. június 30., vasárnap

Képviselőfánk

Kolléganőmtől kaptam ezt a remek képviselőfánk receptet. Valahogy mindig azt hittem, hogy a képviselőfánk nagyon bonyolult desszert, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem... Főleg, ha a krémnél egy kicsit csalunk...

Hozzávalók
- a tésztához:
  • 2 dl víz
  • 2 dl étolaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 6-7 db egész tojás
- a krémhez:
  • 2 zacskó Dr.Oetker Házi krémes alappor
  • 2x8 dl tej
  • 5 dl habtejszín
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2 zacskó habfixáló
Elkészítése:

Az olajat a vízzel egy közepes méretű fazékban felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a sót. Jó alaposan kikeverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, jó alaposan összedolgozzuk. A lényeg az, hogy nyúlós tésztát kapjunk (ettől függ a tojások száma).

A sütőt előmelegítjük 230° C fokra. 
Egy sütőpapírral bélelt tepsire, két kanál segítségével diónyi halmokat rakosgatunk - egymástól kellő távolságra, mert igencsak megnőnek.
A sütés 220- 230 ° C fokon kezdjük, amíg a tészta szépen megnő, feljön. Ezután már csak szárítjuk kb. 100 ° C fokos sütőben. Amikor kicsit megpirultak, és kopog a tetejük, akkor elkészültek.
Rácson hagyjuk kihűlni őket, de még a sütőből kivéve szúrkáljuk meg az aljukat egy fogpiszkáló segítségével. 

Amíg a fánkocskák sülnek, a krémet elkészítjük a zacskón lévő leírás alapján.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.

Végezetül - tálalás előtt - megtöltjük a fánkokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése