2013. június 2., vasárnap

Citromos-görög joghurtos-epres krém

Villámgyors, mutatós és nagyon finom desszert...

 Hozzávalók:
  • 450 g görög joghurt
  • 1 citrom leve és héja
  • kb. 3-4 ek. porcukor
  • kb. 250-300 g eper
  • vaníliarúd
Elkészítése:

A joghurtot elkeverjük a kifacsart citromlével, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral.
Az epreket apró kockákra vágjuk (néhányat félreteszünk a díszítéshez).
Szép formás poharakat keresünk és elkezdjük rétegezni a krémet. Először egy réteg felaprított epret teszünk a pohár aljába, erre jön egy nagyobb adagnyi citromos-joghurtos krém. A tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük. Végül beleállítunk egy kisebb vaníliarudat is a krém közepébe. Jól behűtve tálaljuk.

Megjegyzés: ha cukor nélkül készítjük, akkor fogyókúrás édességnek is tökéletesen megfelel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése