Hozzávalók:
- 450 g görög joghurt
- 1 citrom leve és héja
- kb. 3-4 ek. porcukor
- kb. 250-300 g eper
- vaníliarúd
A joghurtot elkeverjük a kifacsart citromlével, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral.
Az epreket apró kockákra vágjuk (néhányat félreteszünk a díszítéshez).
Szép formás poharakat keresünk és elkezdjük rétegezni a krémet. Először egy réteg felaprított epret teszünk a pohár aljába, erre jön egy nagyobb adagnyi citromos-joghurtos krém. A tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük. Végül beleállítunk egy kisebb vaníliarudat is a krém közepébe. Jól behűtve tálaljuk.
Megjegyzés: ha cukor nélkül készítjük, akkor fogyókúrás édességnek is tökéletesen megfelel...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése