Hozzávalók (36 db kekszhez)
- a tésztához:
- 227 g szobahőmérsékletű vaj
- 14 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél tk. só
- 28 dkg finomliszt
- 250 g szobahőmérsékletű mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja és a leve
Elkészítése:
A tésztához a vajat, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a sót robotgép segítségével jó alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet is, majd formázható masszává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle és folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Pihentetés után kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, majd kis korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és kristálycukorral megszórjuk a tetejüket.
175 °C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni őket.
Amíg a kis korogok hűlnek, elkészítjük a krémet. Ehhez a töltelék hozzávalóit egy kézi habverő segítségével jó alaposan összedolgozzuk, kihabosítjuk.
A betöltésnél két korong közé kb. 1 kissé púpos teáskanálnyi krémet töltünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése