2013. június 8., szombat

Citromos mascarpone krémmel töltött kekszek

Különleges és tökéletes vendégváró sütemény...

Hozzávalók (36 db kekszhez)
- a tésztához:
  • 227  g szobahőmérsékletű vaj
  • 14 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél tk. só
  • 28 dkg finomliszt
- a töltelékhez:
  • 250 g szobahőmérsékletű mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja és a leve
+ kristálycukor a tetejére
 

Elkészítése:

A tésztához  a vajat, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a sót robotgép segítségével jó alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet is, majd formázható masszává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle és folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Pihentetés után kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, majd kis korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és kristálycukorral megszórjuk a tetejüket.
175 °C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni őket.
Amíg a kis korogok hűlnek, elkészítjük a krémet. Ehhez a töltelék hozzávalóit egy kézi habverő segítségével jó alaposan összedolgozzuk, kihabosítjuk.
A betöltésnél két korong közé kb. 1 kissé púpos teáskanálnyi krémet töltünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése