2013. június 8., szombat

Fahéjas minicsigák

A fahéjas minicsigában egyrészt az a jó, hogy olyan mennyei illat lesz tőle a lakásban...
Természetesen az sem hátrány, hogy nagyon gyorsan elkészíthetők, nem kell órákig szöszmötölni velük. Nagyon puhák, nagyon finomak. Egy pohár tejjel tökéletes reggeli válhat belőlük...




Hozzávalók (20 db minicsigához)
- a tésztához:
  • 300 g finomliszt
  • 200 ml langyos tej
  • kb. 3-4 g  instant (por)élesztő
  • 30 g olvasztott vaj
  • 1 ek. + 1 csipet krsitálycukor
- a töltelékhez:
  • 60 g szobahőmérsékletű vaj
  • 60 g barnacukor
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 tojás
+ 1 tojás a csigák lekenéséhez

Elkészítése:

Az élesztőt 100ml langyos tejben az 1 csipet cukorral felfuttatjuk. 
A liszthez hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék langyos tejet, az olvasztott (de nem forró) vajat és a cukrot. 
Jó alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk, legalább 5 percig. Félretesszük amíg elkészítjük a tölteléket (de nem kell keleszteni).
A töltelékhez a hozzávalókat jó alaposan összekeverjük, félretesszük.
A tésztát két részre osztjuk és mindkét részét kb. 30x18 cm-es téglalappá kinyújtjuk. Megkenjük a töltelék felével, feltekerjük és 10-10 egyenlő részre felszeleteljük.
Muffinformába tesszük a csigákat és 20 percig jó meleg helyen kelesztjük őket. (Én 50 ° C fokos sütőben kelesztettem őket, nyitott sütőajtónál.) Ezután jó alaposan lekenjük őket egy felvert tojással.
Miután szépen megkeltek a csigák 200 ° C fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

A recept eredeti forrása: 5perc Angol magazin áprilisi száma - Simple Cinnamon Whirls


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése