2013. június 30., vasárnap

Csokoládémousse - torta (sütés nélkül)

A torta kóstolásakor elhangzott egy szó: tökéletes! - Azt hiszem ez mindent elárul róla...

Hozzávalók

- az alaphoz:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 9 dkg olvasztott margarin
  • 2 dkg porcukor
  • 2 púpos ek. kakaópor
  • 1 ek. rumaroma
  • 3 ek. víz
- a krémez:
  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • kb. 12 dkg étcsokoládé
  • 4 dl hideg habtejszín
  • 1 zacskó zselatin fix (melegítés nélküli)
Elkészítése:

Egy csatos kerek tortaformát (nálam 26 cm átmérőjű) margarinnal vékonyan kikenünk, majd a forma oldalát sütőpapírral is kibéleljük.

Az alaphoz a hozzávalókat jól össszedolgozzuk, majd egyenletesen a tortaforma aljába nyomogatjuk, majd félretesszük a krém elkészültéig.

A krémhez a tojássárgájákat a kristálycukorral vízgőz felett felfőzzük, kicsit besűrítjük. Ezután - a gőzről levéve - egy robotgép segítségével addig habosítjuk, amíg a teljesen kihűl.
A csokoládét vízgőz felett szintén felolvasztjuk.
A tejszínhabot kemény habbá verjük.
A felolvasztott (de nem forró) csokoládét hozzákeverjük a tojássárgájás masszához, majd a tejszínhabot és a zselatin fixet is óvatosan beleforgatjuk.
Az így elkészült csokoládé krémet a kekszes alapon szépen elegyengetjük.
Végül a hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy megdermedjen.

Tálaláskor szórjuk meg a tetejét kakaóporral.


A recept eredeti verziója: Nők Lapja Konyha 2013. júniusi száma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése