Hozzávalók
- az alaphoz:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 9 dkg olvasztott margarin
- 2 dkg porcukor
- 2 púpos ek. kakaópor
- 1 ek. rumaroma
- 3 ek. víz
- 5 tojássárgája
- 10 dkg kristálycukor
- kb. 12 dkg étcsokoládé
- 4 dl hideg habtejszín
- 1 zacskó zselatin fix (melegítés nélküli)
Egy csatos kerek tortaformát (nálam 26 cm átmérőjű) margarinnal vékonyan kikenünk, majd a forma oldalát sütőpapírral is kibéleljük.
Az alaphoz a hozzávalókat jól össszedolgozzuk, majd egyenletesen a tortaforma aljába nyomogatjuk, majd félretesszük a krém elkészültéig.
A krémhez a tojássárgájákat a kristálycukorral vízgőz felett felfőzzük, kicsit besűrítjük. Ezután - a gőzről levéve - egy robotgép segítségével addig habosítjuk, amíg a teljesen kihűl.
A csokoládét vízgőz felett szintén felolvasztjuk.
A tejszínhabot kemény habbá verjük.
A felolvasztott (de nem forró) csokoládét hozzákeverjük a tojássárgájás masszához, majd a tejszínhabot és a zselatin fixet is óvatosan beleforgatjuk.
Az így elkészült csokoládé krémet a kekszes alapon szépen elegyengetjük.
Végül a hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy megdermedjen.
Tálaláskor szórjuk meg a tetejét kakaóporral.
A recept eredeti verziója: Nők Lapja Konyha 2013. júniusi száma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése