- kb. 1 kg burgonya
- 10 dkg reszelt trappista
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 tojássárgája
- kb. 0,5 dl tej
- 2 ek. liszt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb. 2 ek. aprított petrezselyem
- só
- bors
- 1 tk. köménymag
- olívaolaj
- diónyi vaj
- zsemlemorzsa tepsi kihintéséhez
A burgonyákat héjában sós, köménymagos vízben megfőzzük, majd langyosra hűtjük és meghámozzuk őket.
A fokhagymát felaprítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert tejhez, sózzuk, borsozzuk.
A kétféle sajtot, a liszttel együtt összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos-tejes masszához.
Egy kiskanál segítségével kikapargatjuk a burgonyák közepét és beletöltjük a sajtos masszánkat.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával és így állítjuk bele a töltött burgonyákat. (A kikapart burgonyákat szintén a tepsibe helyezzük.)
Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és 200 ° C fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
Friss ecetes fejes salátával tálaljuk!
A recept eredeti forrása: Nők Lapja 2009. szeptember 16.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése