2013. május 26., vasárnap

Sajttal töltött burgonya

Hozzávalók:
  • kb. 1 kg burgonya 
  • 10 dkg reszelt trappista
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 tojássárgája
  • kb. 0,5 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kb. 2 ek. aprított petrezselyem
  • bors
  • 1 tk. köménymag
  • olívaolaj
  • diónyi vaj
  • zsemlemorzsa tepsi kihintéséhez
Elkészítése:

A burgonyákat héjában sós, köménymagos vízben megfőzzük, majd langyosra hűtjük és meghámozzuk őket.
A fokhagymát felaprítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert tejhez, sózzuk, borsozzuk. 
A kétféle sajtot, a liszttel együtt összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos-tejes masszához.
Egy kiskanál segítségével kikapargatjuk a burgonyák közepét és beletöltjük a sajtos masszánkat.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával és így állítjuk bele a töltött burgonyákat. (A kikapart burgonyákat szintén a tepsibe helyezzük.)
Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és 200 ° C fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
Friss ecetes fejes salátával tálaljuk!

A recept eredeti forrása: Nők Lapja 2009. szeptember 16.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése