2013. május 17., péntek

Tonhalas újburgonyasaláta

 Az egészséges életmód jegyében...


Hozzávalók:
  • 20 dkg sós lében pácolt konzerv tonhalfilé
  • 20 dkg újburgonya
  • kb. 10 szem koktélparadicsom
  • 15 dkg vegyes zöldsaláta
  • olívaolaj
  • bors
Elkészítése:

Az újburgonyát hámozzuk meg (de elegendő az is, ha csak ledörzsöljük a héját), vágjuk félbe és sós vízben főzzük meg. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A paradicsomokat vágjuk félbe, a salátákat tépkedjük/vágjuk apróbb darabokra, majd keverjük össze a burgonyával és a  lecsepegtetett tonhallal.
Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és keverjük át mégegyszer a salátát.

A recept eredeti forrása: Nők Lapja Konyha 2013. májusi száma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése