Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 40 dkg tehéntúró
- 30 dkg Rama
- 1 ek. só
- 2 tojás
- kb. 15 dkg reszelt trappista sajt
A lisztet, a túrót, a margarint, 1 db egész tojást + 1 tojássárgáját és a sót jó alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. (a legjobb két részletben), lekenjük a kissé felvert (maradék) tojásfehérjével és megszórjuk a reszelt sajttal. Ezután egy kés/derelyevágó segítségével kb. 1 cm széles és kb. 10 cm hosszúságú rudakat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és kb. 200 °C fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése