2016. március 23., szerda

Zabpelyhes-bundás alma

Ezt az ételt én reggelire készítettem - igaz már előző este megsütöttem, mert reggel nem sok időm van. 
Ez az adag nekem két napi reggelim volt 1-1 kis pohár natúr (nekem laktózmentes) joghurttal.


Hozzávalók (2 személyre):
  • 2 db savanykás alma
  • 1 tojás
  • 1 tk. fahéj
  • 1 ek. eritrit (vagy más édesítő, de ha édes az alma, akkor nem is kell)
  • kevés apró szemű zabpehely
Elkészítése:

Az almákat jó alaposan megmossuk, a magházukat kivesszük és felszeleteljük (egy almából nekem kb. 4-5 szelet lett).
A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az édesítőt és a fahéjat. Jó alaposan elkeverjük.
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral és bekapcsoljuk a sütőt (nálam alsó-felső sütés) 220 fokra.
Az almákat belemártjuk a tojásba, majd megforgatjuk őket a zabpehelyben. A tepsire rakjuk és a felmelegedett sütőbe tesszük kb. 15 percre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése