2016. március 31., csütörtök

Juhtúros gombócok pirított gombával

 

Hozzávalók (4 személyre):
  • 40 dkg túró (laktózmentes)
  • 20 dkg juhtúró
  • 8 dkg búzadara
  • 1 csokornyi aprított petrezselyem
  • 2 tojás
  • 50 dkg csiperke gomba
  • bors
  • olívaolaj
Elkészítése:

Egy tálban összetörjük és jól kikeverjük a kétféle túrót. Hozzáadjuk a búzadarát, a tojásokat, a petrezselymet, nagyon kevés sót.
Amikor megvan ez a keverék legalább pár órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük. Kissé vizes kézzel golyókat formázunk belőle és forrásban lévő vízben kifőzzük. (Ne főzzük túl, mert akkor szétesnek a gombócok! Ha feljöttek a víz tetejére, akkor még kb. 2 perc és készen vannak.)

A gombát megmossuk, vagy meghámozzuk, majd félbe vágjuk őket. Kevés olívaolajon elkezdjük pirítani, sózzuk, borsozzuk.


A recept eredeti verziója a Nők Lapja Konyhában megtalálható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése