2014. február 24., hétfő

Almás muffin

Tesóm és a pici baba hazaérkezése alkalmából dobtam össze ezt a gyors muffint. Mennyei az illata és az íze is!


Hozzávalók:
  • 28 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 1 tk. fahéj
  • 1 citrom héja
  • 15 dkg barna cukor
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 1/2 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj (felolvasztva)
  • 1 ek. vanília aroma
  • 16 dkg reszelt (savanykás) alma
Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papír kapszlikkal.

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat összekeverjük, félretesszük.

Ezután a joghurtot, tejet, vajat, vanília aromát és a tojást és a cukrot jó alaposan összedolgozzuk (legjobb kézi habverővel). Hozzákeverjük a lisztes keverékhez, majd végül hozzáadjuk a reszelt almát és belereszeljük a citrom héját. Ezeket is beledolgozzuk a masszába.

Végezetül két kanál segítségével megtöltjük a kapszlikat. A tésztát kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróvával ellenőrízzük).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése